Polemici Ortodoxe cu Florian Bichir

Jurnalistul si teologul Florian Bichir de la Evenimentul Zilei isi lanseaza joi, 18 octombrie, volumul “Polemici Ortodoxe” in cadrul Targului National de Carte si Revista Religioasa, editia a VIII-a organizat la Sibiu.

Evenimentul va avea loc in sala de festivitati a Bibliotecii Judetene Astra din Sibiu (Str. G. Baritiu, Nr. 5) la ora 17,00 si va fi urmat de o masa rotunda cu tema: „Biserica si mass-media in lumea contemporana”.

Cartea aparuta la editura Agnos cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului dr. Laurentiu, Mitropolitul Ardealului are o prefata a parintelui dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu.

“Cred ca e greu sa misti prin presa centrala cu o astfel de misiune, diagramarea Bisericii din care te simti a face parte. Unele din articole mi-aduc aminte de copiii lui Noe, atunci cand zambesc subtire la alcoolizarea lui. Altele, la momentul in care apareau in presa, ma enervau de cred ca am scris mii de pagini in sufletul meu ca sa-ti combat viru¬lenta. Personal, cred ca tocmai acestea au crescut momen¬tul de marturie de acum. Pentru ca eu socotesc aceste texte ale tale parte integranta a marturiei crestine, intr-o lume a diluarilor totale ale sensurilor mantuitoare. Mi-au spus destui ca scrisul tau e alunecos si nu m-am temut sa asum acele texte care te-ar putea incrimina de obraznicie. Curaj? O nebunie a crucii rasturnata in calimara de jurnalist”. (Pr. dr. Constantin Necula)

Volumul poate fi comandat la Editura Agnos (e-mail: comenzi@agnos.ro).

Florian BICHIR (n. 1973) este licentiat in filologie si teologie ortodoxa. Are un master in comunicare si este doctorand in teologie. Este unul dintre putinii teologi care lucreaza in presa laica, fiind un specialist al fenomenului religios.

Ziarist din 1990 a publicat mii de articole in „Lumina pentru Suflet”, „Actualitatea Ortodoxa”, „Lumina Lina”, „Puncte Cardinale”, „Lumea Credintei”, dar si in presa laica: „Dreptatea, „Viitorul romanesc”, „Baricada” si „Tinerama”. Din 1997 lucreaza la cotidianul „Evenimentul Zilei”, iar in prezent ocupa functia de senior-editor.

A mai publicat volumul „Reporter in taramul minunilor. 25 de popasuri marturisitoare” (editura Lumea Credintei, 2006), aparuta cu binecuvantarea Prea Sfintitului Calinic Argatu, episcopul Argesului si Muscelului si o prefata de Razvan Codrescu.

Recomandări

Un comentariu

  1. […] Blogul lui Sorin Tudor: Polemici Ortodoxe cu Florian Bichir […]

Adaugă comentariu