Mogulii presei si fundatiile lor umanitare

Daca tot vorbeam ieri despre Fundatia Dinu Patriciu, haideti sa vedem ce se mai intampla si pe la Fundatia Dan Voiculescu.

La prima vedere, in comparatie cu cele 5,6 milioane de dolari ai lui Patriciu, cele 12 burse a cate 700 RON acordate de Voiculescu il fac pe “mogulul Antenelor” sa para cam zgarcit (si asta chiar daca luam in considerare si cel mai mare premiu individual din istoria recenta).

De ce la prima vedere? Pentru ca, daca privim doar putin mai atent, cei doi moguli pun in practica strategii diferite: in timp ce Dinu Patriciu directioneaza sume mici de bani la (foarte) multi -chiar si cei 15.000 de dolari pe an din programul Orizonturi Deschise sunt insuficienti pentru un masterat sau un doctorat la o “universitate prestigioasa”-, Dan Voiculescu directioneaza sume ceva mai mari de bani la (foarte) putini.

In cele din urma, punandu-le fata in fata programele, putem trage o singura concluzie: cei doi fac pionierat in Romania atat in domeniul sponsorizarilor, cat si in domeniul imaginii publice.

Iar daca astazi astfel de randuri ar putea starni zambete,

“Invata cum se formeaza si se mentine un imperiu de milioane de euro. Vom sta de vorba. Ca intre prieteni. Vom vorbi despre cum se castiga si se pierd bataliile. Despre cum se pot gestiona afacerile de succes. Sau despre negocieri in politica. Despre aliati si riscuri. Despre drumul spre succes. Totul cu speranta ca intr-o zi vom putea face afaceri impreuna.” Dan Voiculescu

maine, omul care a inventat datoriile istorice si omul care a facut uitat Crescent-ul ar putea fi priviti deopotriva ca haiduci si ca binefacatori.

Pentru ca, nu-i asa, fundatiile sunt pentru cei bogati.

Recomandări

Un comentariu

  1. Parcă ei ar fi marii duşmani ai poporului… Da au făcut lucruri necurate da până una alta avem un preşedinte care a făcut să dispară toată flota.

Adaugă comentariu