Miron Cozma si alte povestiri

Cum duminica am fost ocupat, prezint topul politic al saptamanii trecute cu intarziere de o zi. Asadar:

1. Traian Basescu si PD si-au intors fata catre PSD aici si aici; si aici;

Emil Boc: “Diferenţele între proiectul nostru şi cel al PSD-ului nu sunt majore şi pot fi discutate, astfel încât proiectul legii uninominalului în două tururi de scrutin să poată fi adoptat”. (link)

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca PSD, PD si PLD pot crea majoritatea pentru adoptarea uninominalului majoritar. (link)

2. Miron Cozma a fost eliberat, ca de fiecare data, la momentul politic oportun. “Coincidenta” care legitimeaza o intrebare lasata la insemnarea scrisa de Dan:

Cand il aresteaza?

3. PSD, PD si PLD se intrec in a oferi asigurari ca nu au nicio intelegere ascunsa (pentru amuzament, cititi aici, aici si aici). Intre timp, Traian Basescu isi vede de treaba si declara:

Eu sunt convins ca PD-ul poate sa treaca pe varianta propusa de PSD. Chiar am discutat cu patidele. (…)Daca, intr-adevar, Mircea Geoana reprezinta, sa spunem, reperul politic al PDSului, ar trebui sa fie posibil. (link)

Moment in care avem si cheia in care trebuie citita eliberarea lui Cozma: colegi lui Mircea Geona trebuie sa priceapa cine este “reperul politic” al PSD; altfel, “luceafarul huilei” s-ar putea trezi brusc ca nu-si mai poate tine ascunse amintirile…

Se anunta inca o saptamana interesanta. 🙂

Recomandări

Adaugă comentariu