Manafu, telefonul si politica

La prima vedere, a-l pune pe Manafu (da, acest Manafu) la un loc cu “politica” poate sa para ciudat. Asa ca am sa-mi incep incep insemnarea pe ocolite. Foarte pe ocolite:

3, 9 miliarde in 2008. Acesta este numarul estimat al abonamentelor la serviciile de telefonie mobila (pentru cei care au uitat: populatia globului este de 6,6 miliarde locuitori…). Chiar luand in calcul ca faptul ca exista persoane cu mai multe abonamente, se estimeaza ca 40% din populatia globului foloseste mobilul. Iar procentul va ajunge la 50% in 2010. Iar in 2013 se estimeaza ca vor exista 5,6 miliarde de abonamente. (sursa: ICT)

In acest moment exista 577 de milioane de utilizatori ai serviciilor de internet mobil. Si, ca urmare a aplicatiilor de timp web 2.0, numarul acestora va ajunge la 1,6 miliarde in 2013 . Mai clar: potrivit estimarilor, in 2014, vor exista, la nivel global, 2 miliarde de calculatoare, iar utilizatorii de telefonie mobila vor reprezenta 50% din numarul utilizatorilor de internet. (sursa: ICT)

Sunt cifre ametitoare, care au depasit cu mult asteptarile. De pilda, intr-un articol din septembrie 2007, Reed Hundt, fostul presedinte al Federal Communications Commission , estima ca numarul utilizatorilor de mobil va ajunge la 3 miliarde abia in zece ani. Prin urmare, cu atat mai interesanta aceasta afirmatie:

No single part of government in the United States pays much attention to these trends; the implications of the new mobile web vastly outstrip government’s capability to think about those implications. Businesses in this field, on the other hand, are well aware of what’s going on.

Iar de aici ajungem, in sfarsit, la Manafu si Mobile Marketing Conference 2008. Un eveniment de care piata avea nevoie. Ce legatura au toate acestea cu politica? Pentru aceia care inca nu si-au dat seama, iata inca un citat din Hundt:

The means for forming groups, gathering information, developing beliefs, sharing values, and taking action – what we apprehend now as social networks – will become as widespread and effective as mobile communications itself.

Recomandări

3 comentarii

  1. cm

    acest post nu este platit, dar isi merita toti banii! mersi

  2. Sorin Tudor

    @ Cristi,

    Sa nu inteleaga lumea gresit: pe acest blog niciun post nu este platit. si, da, imi merit toti banii! 🙂

  3. […] dar ceva ma face sa cred ca si in Romania lucrurile stau cam la fel. Acum, puneti la socoteala si datele de aici si veti intelege de ce abia astept Mobile Marketing Conference […]

Adaugă comentariu