Jocuri de interese

Presupusele transferuri secrete de prizonieri ai CIA efectuate la baza americana de la Mihail Kogalniceanu fac valuri in presa internationala.

Dupa Washington Post, articolul semnat de corespondentii Associated Press Alison Mutler (Romania) si Pamela Hess (Washington) este preluat si de USA Today, Fox News, Daily Mirror, ABC News, CBS News… Si lista ar putea continua.

Ieri puneam o intrebare:

cine ar putea fi “oficialul roman de rang inalt” care a declarat ca la baza Kogalniceanu s-au efectuat transferuri secrete de prizonieri ai CIA?

Astazi, semnalez un fapt pe care, din motive nestiute, nu l-am vazut semnalat nicaieri:

In cadrul articolului, toti oficialii romani neaga posibilitatea ca astfel de transferuri sa fi existat. Toti, mai putin unul: Cozmin Gusa.

  • But Cosmin Gusa, a leading opposition lawmaker, said a full accounting was unlikely. “Nobody wants to go deeper,” he said. “They don’t want to talk about this. This topic is a deadly one.”

Sigur, cu toate ca este de multisor in Romania, Alison Mutler poate, ca orice jurnalist, sa interpreteze gresit anumite declaratii. Fapt care l-ar indreptati pe Cozmin Gusa, o data in plus, sa “sape mai adanc” si sa ne lumineze in privinta acestui subiect delicat.

Altfel interesul national paleste in fata interesului personal. Si este pacat.

Recomandări

Un comentariu

  1. anca

    si eu care credeam ca e vorba de un oficial roman! da se vede treaba ca-i vorba de un “oficios”!si daca ar fi adevarate declaratiile, venite din partea lui gusa te fac sa ai indoieli!

Adaugă comentariu