Iosif Constantin Dragan si relatiile publice

Despre Iosif Constantin Dragan s-au scris si se vor scrie multe.

Simpatiile legionare, averea de peste 1,6 miliarde de dolari, casatoria cu o femeie mult mai tanara, faptul ca aceasta este fiica unui general de armata cu un trecut controversat, finantarea lui Marian Munteanu, fiul nelegitim – sunt doar cateva dintre temele care, in mod normal, ar reprezenta pentru jurnalisti surse pentru subiecte generoase.

De ce spun “in mod normal ar reprezenta“? Pentru ca, de ani buni, familia Dragan depune un efort sustinut pentru a controla informatiile privindu-l pe Iosif Constantin Dragan si a crea o imagine publica indelung elaborata.

Este, fara indoiala, una dintre cele mai indelungi, mai bine finantate, mai profesioniste si mai de succes campanii de relatii publice desfasurate in Romania. Putini stiu insa lucrul acesta (fapt care, in cele din urma, este inca o dovada de profesionalism si de succes).

Un mic exemplu: in urma cu cativa ani, Fundatia Europeana Dragan a contractat o cunoscuta companie de consultanta a carei insarcinare era ceea ce s-ar putea numi “crearea de evenimente nationale pentru a demonstra ca Iosif Constantin Dragan este inca in viata”.

Si daca tot vorbim de campanii de relatii publice: Fundatia Stefan Gusa.

Recomandări

2 comentarii

  1. Gheorghita

    Poate ar merita sa scrieti un pic mai mult despre viata si realizarile lui I.C. Dragan, despre donatiile lui dinainte de 89
    despre faptul ca a fost un ROMAN. Poate o comparatie cu Soros !

  2. […] Iosif Constantin Dragan – daca nu vedeam acum o luna statuia lu’ Decebal si acel inscris cu “DECEBALUS REX, DRAGAN FECIT!”, probabil si eu l-as fi asociat doar cu titlul de cel mai bogat roman, pe care l-a tinut destul de mult timp, adr uite ca azi nu il vad decat asa cum bine zicea Zoso la momentul trecerii lui in nefiintza ca “tasu’ lu’ Decebal”. Iar de condus acolo sus pe norul sau pufos nu vad alt sol mai bun decat Doina lui Gheorghe Zamfir, “rostogolita” atat de superb din naiul sau! […]

Adaugă comentariu