Internship 2.0: ultimele zile de inscriere in stagiul I

Câteva precizări, câteva statistici și câteva gânduri.

Precizări

– Cum ziceam, mai sunt doar câteva câteva zile pentru inscrierea in stagiul I al Internship 2.0, ediția 2011. Mai exact: înscrierile pentru primul stagiu se pot face până dumincă 2 octombrie, ora 23:59;
Cei selectați să participe vor fi anunțați in noaptea de duminică spre luni, astfel încât dimineța să putem începe să lucrăm (toate detaliile vor fi transmise pe email; si așa cum am spus, vor fi anunțați doar candidații selectați).
– Dacă nu ai fost selectat în primul stagiu vei putea candida pentru alt stagiu doar daca iti mai trimiti o data CV-ul;
Ca și în ceilalți ani, înscrierea în  stagiile II si III va rămâne deschisă. Ceea ce înseamnă că atunci “concurența” va fi chiar și mai mare. (Ce înseamnă chiar și mai mare? Veți vedea imediat.);
– Și, chiar dacă am mai spus-o, o repet: candidaturile care nu sunt însoțite de CV nu le iau în considerare, indiferent de cine sunt persoanele în cauză.

Statistici

Doar așa, în mare. Sper să am timp să revin cu statistici mai detaliate la un moment dat.

– Număr de CV-uri primite în acest moment: 71;
– 12% băieți, 88% fete;
– 17% au trecut în CV sau scrisoarea de intenție și blogul personal;
– 30% nu sunt din Bucuresti (nu au domiciliul in Bucuresti sau nu sunt studenti aici);
– 6% dintre candidați se află în alte țări;
– 16% au o experienta managerială.

Câteva gânduri

În anul de grație 2011 – mai ales pentru un student la Comunicare și cu atât mai mult atunci când este vorba de ceva ce se numește Internship 2.0 – este destul de ciudat ca în CV să citești asta:

“Competenţe şi cunoştinţe de utilizare a calculatorului: Microsoft Office 2003-2007-2010, Internet Explorer.”;

Sigur, cu toții suntem grăbiți… Dar parcă nu atât de grăbiți încât să fim chiar atât de neatenți:

“Numele meu este XXX YYY si vreau sa particip la internshipu de PR online din perioada…”;

Și, dacă tot vorbim de grabă: este firesc să refolosești cele câteva rânduri pe care le-ai mai trimis cândva. Și totuși, parcă nu chiar așa:

“Va trimit acest mail in legatura cu dorinta dumneavostra de a va mari echipa. As fi interesata de aceasta oportunitate, din care as avea foarte multe lucruri de invatat si care m ar putea ajuta pe viitor, si in acelasi timp mi as dori sa depun tot efortul de care dispun pentru a va putea ajuta cat mai bine in misiunea dumneavoastra.”;

Și, nu în ultimul rând: sigur, eu am înțeles perfect intenția – și mulțumesc frumos pentru ea – dar, uneri, parcă ar fi bine să ne gândim și la conotații (asta e societatea si nu știm niciodata cine e “la celălalt capăt al tastaturii”). În acest caz, cuvintele au venit de la o fată:

“Acesta este CV-ul meu. Aştept cu mare nerăbdare şi mare plăcere propunerile dumneavostră.”.

Recomandări

Adaugă comentariu