Internetul va lasa politicienii fara obiectul muncii!

“Suntem martorii unui efect de democratizare imens, care preia puterea din mainile guvernelor pentru a o darui cetatenilor. Iar acest lucru se intampla datorita puterii extraordinare a comunicarii electronice. Internetul va lasa politicienii fara obiectul muncii, pentru ca inlesneste accesul cetatenilor in structurile autoritatii.”

Declaratia ii apartine lui Howard Dean si a fost facuta, in urma cu cateva zile, in cadrul Fortune Brainstorm:Tech conference.

Pentru aceia care nu stiu: Dean este primul politician de anvergura care a dovedit (inca din 2004!) cat de puternica poate fi influenta internetului in cadrul procesului electoral.

Urmariti filmul de mai jos. Chiar merita!

Recomandări

4 comentarii

  1. O tâmpenie, ca multe altele! Democraţia nu se reduce la alegeri, şi dacă o guvernare ar trebui să ţină cont de toate opiniile s-ar bloca! Iluzia democraţiei directe o să ne ducă la tirania opiniei.

  2. Sorin Tudor

    @ Constantin

    Da, din pacate ai dreptate. Insa foarte putini inteleg acest lucru…

  3. […] Internetul va lasa politicienii fara obiectul muncii. Sorin Tudor2 considera ca procesul electoral poate fi puternic influentat de sfera online. Evident, nu in Romania ci in SUA. […]

  4. In S.U.A. putem vorbi despre un astfel de fenomen, in schimb in Romania nu mi se pare ca oamenii care isi petrec timpul online sunt atat de implicati in procesul politic.
    Oare cati oameni intra zilnic pe gov.ro?

Adaugă comentariu