Glontul lui Nastase si emotia din gatul jurnalistilor

În această dimineață, referindu-se la Adrian Năstase, Vlad Petreanu – unul dintre cei mai respectați jurnaliști prezenți în blogosferă – scria pe blogul său:

“Sunt dezgustătoare (…)încercările de a duce în ridicol momentul. Este una dintre cele mai dure experienţe prin care poate trece un om; puţină reţinere în comentarii de pe margine nu strică.”

Aseară, însă, pe twitter, același jurnalist (calitatea de “twitterist” nu înseamnă că renunți vreo clipă la aceea de formator de opinie), făcea exact contrariul, mirându-se de faptul că glonțul i-a rămas “în gât” lui Adrian Năstase, dând apă la moară suferinzilor de scenaristică și girând prin pozițiile sale o telenovelă comentată în direct. Actualizare: Vlad Petreanu a explicat in comentarii ce a vrut sa spuna. Si, in acel moment, totul era cat se poate de logic. Vlad, te rog primeste scuzele mele cât se poate de publice!

La rândul său, Moise Guran – un alt jurnalist foarte respectat, se mira și el, însă de pe poziții diferite. Fapt care a genererat, “în direct”, o scurtă “încrucișare” a tweet-urilor.

Glonțul din gâtul lui Năstase a redeschis o rană. Rămâne de văzut cât timp va mai trebui pentru a se (re)cicatriza. Pentru că vindecarea este mult prea departe.

Recomandări

8 comentarii

 1. Sorin, suntem in dezacord. Am exprimat o nedumerire, nu o bascalie, ma mir ca nu remarci. Stirea ca “glontul a ramas in gat” mi se parea greu de crezut avand in vedere modul in care a fost transportat Nastase, fara nici un element de sprijin medical suplimentar in afara de patura si… un fular Burberry. De asemenea, mi se pare ca nici Moise n-a facut bascalie, ci si-a pus, si el, intrebari legitime.

  1. Sorin Tudor

   Vlad,

   (Scuze, abia acum am vazut cometariul tau)
   Nici nu am afirmat ca ai spus ceva in bascalie. Am afirmat doar ca tweet-urile tale puteau fi interpretate si ca astfel ai girat scenaristica unora. In ceea ce ma priveste, te respect mult ca jurnalist. Si banuiesc ca sunt foarte multi ca mine. Este si motivul pentru care mi-am permis sa scriu aceste randuri: te consider un formator de opinie. Alti colegi “de breasla” au sarit gardul rau de tot (ba de o parte, ba de alta). Insa, spre deosebire de tine si alti cativa, ei sunt jurnalisti doar cu cartea de munca. In cel mai bun caz.

   1. Sorin, inteleg, dar faptul ca unul sau altul preiau trunchiat ce spun la un moment dat nu inseamna ca ar trebui sa nu mai spun. Exact cum presupuneam aseara, “stirea” cu glontul “ramas in gat” era o tampenie, asa cum era o tampenie si aia cu “3 plagi impuscate” – chestie care ar fi sugerat o tentativa de asasinat, nu de sinucidere. In fine…

    1. Sorin Tudor

     Abia acum inteleg! Pai asta inseamna ca sustineai (logic pentru acel moment!) exact acelasi lucru ca Moise. Din pacate nu am inteles asta. Scuzele mele!

    2. @Vlad – si totusi, din ce-am citit azi, inteleg ca varianta finala e cu 4 plagi, nu 3. i-a trecut prin gat si prin umar (conform Mediafax)

 2. Emoţie este, şi apreciez aceasta, un eufemism …
  Respectabilitatea se câştigă greu şi se pierde foarte uşor!
  Mulţumesc!

 3. Sorin, nu e nimic surprinzator in asta. de ce?
  omeneste vorbind, pe de o parte e firesc sa iti para rau cand vezi pe cineva in situatia lui nastase – pe care il stimez ca intelectual- pe de alta parte nu poti sa uiti de aroganta cu care a guvernat, cu miile de baroni locali, cu BCR, CFR si alte distrugeri…
  asa ca nu poti sa ramai echidistant chiar daca te straduiesti.
  in plus, nu exista nici o informatie clara. si e firesc sa te intrebi cum de nu era intubat… cat de grava e rana ?

  din partea mea,multa sanatate d-le nastase. legea e una. si ar trebui sa invatam sa o respectam cu totii…

Adaugă comentariu