Fenomenul Mischie

Fenomenul Mischie nu este doar emblematic pentru guvernarea PSD, ci si un avertisment la adresa noilor guvernanti. Pentru ca el sa nu se repete, judecarea fostului baron gorjean trebuie dublata de demascarea tuturor complicitatilor si inculparea tuturor vinovatilor. Adica de un proces al comunismului de dupa 1989.

Astfel isi incheia Rodica Culcer editorialul scris, acum trei ani si jumatate, in saptamanalul 22. Astazi, liber ca pasarea cerului, dar exclus (pana si) din PNG, fostul baron de Gorj raporteaza realizari la hectar de pe site-ul din dotare.

Mai mult: Mischie anunta ca va candida ca independent in alegerile parlamentare. Si, tinand cont ca in alegerile locale a reusit sa stranga 10.000 de voturi pentru PNG, exista sanse reale ca Mischie sa (re)devina parlamentar.

Si, daca tot am inceput citand dintr-un editorial, voi incheia citand dintr-altul:

La final, calculând contabiliceşte profitul şi pierderile pe care le-ar înregistra noua întreprindere politică, rezultatul este clar: faliment. Falimentul marilor speranţe pe care ni le-am construit în jurul revoluţiei uninominalului.

Un baron, doua editoriale, trei ani distanta…

Recomandări

4 comentarii

 1. Procesul comunismului ar trebui sa treaca si prin Stefan Gheorghiu, acolo unde ucenicea doamna Culcer pe langa neutrul domn Boda si misteriosul domn Pacuraru; sub intelepta conducere a tovarasului Dumitru Popescu “Dumnezeu”.

 2. Sorin Tudor

  @ Victore,

  Superb comentariul!!! Si zau daca nu ar trebui pus ca lozinca la intrarea intr-o multime de institutii care se autoproclama vasnici stalpi ai mioriticei noastre democratii!

 3. Cristi

  @Sorin

  Te contrazic. Lozinca ar trebui sa sune asa: “Traiasca oamenii saraci si cinsititi!”. Sau: “Dormi in pace!” Sau: “Linistea a triumfat.” Sau: “Vorbiti pentru ca asa se va uita!” Sau: “Prietenii stiu de cand.” Si de ce. Ca asa zice piata. Lozincilor.

  Singura dilema e ca uita si oameni care deunazi aveau o memorie de elefant.

 4. Cristi

  P.S.: Such is life.

Adaugă comentariu