Europarlamentare: nici in twitter nu ne doare!

(Stiu: titlul acestei insemnari este dovada vie a faptului ca romanul s-a nascut poet…)

La prima vedere, stirea suna cat se poate de bine:

Campania de comunicare a Parlamentului European privind alegerile europene din iunie 2009 se desfăşoară pe opt platforme online: Site-ul Parlamentului European, Site-ul dedicat alegerilor, europarltv, Facebook, MySpace, YouTube, Flickr, Twitter.

Insa, daca accesati linkul ce ne indruma pe Twitter, descoperimo multime de “euro-conturi” care – in cel mai bun caz! – se urmaresc intre ele.

Unde sunt “followersii”? Unde sunt alegatorii virtuali care ar trebui informati? Unde sunt oamenii?

Intreaga “campanie de comunicare a Parlamentului European” lasa impresia ca este facuta ca sa fie bifata (asa se explica si sondajele total neinspirate regasite pe site-ul dedicat alegerilor).

Dar, sa revenim la Twitter. Sigur, exista europarlamentari cu peste 1000 de followers,

@WimvandeCamp are peste 2.000 de followers; in .ro, din stiinta mea, @AlexandruNazare este europarlamentarul cel mai activ pe Twitter si care are si cei mai multi followers: peste 180).

insa acest fapt nu-l aflam prin intermediul “campaniei de informare”, ci datorita Europatweets,intiativa a unui antreprenor. Pentru ca, tot privind spre Parlamentul European, antreprenorii tot dezvolta proiecte (twitlife, parlorama, MiCandidate, VoteWatch – despre care am vorbit si aici – sunt doar cateva dintre acestea).

Ce se intampla cu aceste intiative? Aflam de pe site-ul Parlamentului European, dintr-un articol al carui titlu este – culmea ironiei! – Alegerile sunt online!:

În fiecare zi apar site-uri noi ce propun perspective diferite asupra alegerilor europene. Foarte adesea, aflăm despre aceste site-uri de la cei care le-au creat. Parlamentul European nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul acestor pagini şi nici pentru părerile exprimate în acestea. Cu toate acestea, am adunat aceste site-uri într-un cont Delicious.

Si deci asa: alegerile sunt online? Sa vedeti cati tineri vor face alegerea sa nu voteze! Cat se poate de offline.

Recomandări

2 comentarii

  1. […] Europarlamentare: nici in twitter nu ne doare! […]

  2. […] simpla figura de stil. Mai mult, alegerile europene au aratat ca, la nivelul UE, lucrurile nu sunt prea roze. La nivel macro, care este imaginea politicianului roman web 2.0? Reuseste el sa depaseasca […]

Adaugă comentariu