Domnului Nati Meir, cu sinceritate

In urma mesajului primit de la domnul Nati Meir, iata, ma vad nevoit sa reactionez. Asadar:

Domnule Nati Meir,

Va multumesc pentru informarea referitoare la blogul “care se destineaza tuturor detinutilor”. Eu ma referisem la celalalt blog al dvs. Insa, cum tenacitatea merita rasplatita, sunt de acord sa vorbim si despre audienta blogului pe care il aduceti in discutie.

Domnule deputat,

Spre deosebire de ceea ce se petrece in Parlament, in Internet informatiile sunt mai usor verificabile, iar praful in ochi mai greu de aruncat.

La ora la care scriu aceste randuri, audienta blogulului despre care spuneti ca a fost vizionat intr-o saptamana de catre 17.761 persoane este monitorizata de sitemeter.com. Ei bine, sitemeter.com se incapataneaza sa arate ca vineri ati avut 5 (cinci!) vizite (nu vizitatori!) si 86 de afisari, iar sambata 40 de vizite si 147 de afisari.

Cuprins brusc de candoarea alegatorului oarecare, as fi gata sa cred ca blogul dvs. a suferit o inexplicabila cadere la sfarsit de saptamana, ca scriptul sitemeter a fost introdus recent si ca, in zilele precedente, ati inregistrat peste 3.500 de vizualizari pe zi (astfel incat sa ajungem la cele 17.761 de care faceti vorbire). Doar ca Alexa.com nu stie nimic despre rasunatorul dvs. succes, iar Technorati.com abia daca va baga in seama.

Ma bucur insa ca domnia voastra bagati in seama Technorati si ca sunteti propriul dvs. fan (de fapt, sunteti propriul dvs. grup de fani din moment ce v-ati “votat” singur de pe doua conturi personale).

Domnule deputat,

Nu este nicio rusine ca, momentan, aveti doar un manunchi de vizitatori. La inceput, toti am avut asa. Mai mult, nu este nicio rusine ca nu stapaniti termenii tehnici. In definitiv sunteti deputat si nu “internaut”, iar aceste lucruri, daca va veti dori, le veti putea invata.

O problema este insa abilitatea dumneavoastra de a chinui saraca limba romana (in calitate de deputat al Romaniei si nu de cetatean oarecare).

Fireste, intr-o tara cu nenumarate chinuri, acesta poate fi considerat unul minor si, sunt sigur, talentul dvs. lingvistic va reusi sa depaseasca un obstacol din pricina caruia imaginea proiectelor in care investiti energie ar putea avea de suferit.

Domnule Nati Meir,

Va felicit fara vreo urma de ironie pentru cele doua bloguri. Cred sincer ca blogurile pot ajuta la constructia imaginii unui politician. Cu o singura si importanta conditie: ca la baza acestei modalitati de comunicare sa fie asezata sinceritatea.

Recomandări

8 comentarii

 1. Dle Tudor,
  Am sperat ca in afara de abilitatea dvs. de a scrie un blog, stiti sa si cititi romaneste. Am scris ca blogurile mele in cele 3 limbi(romana, engleza si ebraica) au fost vizionate de catre peste 17,000 de oameni. Cum ati dat dvs. un exemplu, va atasez blogul in ebraica cu adresa http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?Blogid=91537(ebraica)
  Au intrat: http://blog.tapuz.co.il/natimeir (17,840- 7/2007)
  http://cafe.themarker.com/view.php?u=106976 (ebraica)
  http://groups.google.com/group/-nati-meir-grupul-detinutilor-si-familiile-lor (romaneste)

  Eu niciodata nu am mintit presa sau publicul romanesc si nu am aruncat praf in ochii nimanui.

 2. Adrian Voinea

  Felicitari pentru blog Sorin. Sa uram un “bun venit” domnului deputat. Parca e altcumva atunci cand poti discuta cu alesii nostrii, un pas inainte. La mai mare!

 3. Sorin Tudor

  @ Domnule deputat,

  Ma bucur ca, impreuna, putem descoperi “nati-blogosfera”! 🙂

  Daca mai aveti si alte bloguri, astept sa imi spuneti.

  Revenind: e vorba de bloguri diferite, nu de acelasi blog, asa cum lasati sa se inteleaga (eu stiu sa citesc perfect tot ce este scris corect in romaneste).

  Nu aveti cum sa insumati vizitatori ai grupurilor de pe yahoo cu vizitatori ai blogurilor.

  Asa cum am mai spus, sunteti deputat nu “internaut”. Una peste alta, sunt placut suprins sa vad cat sunteti de activ in blogosfera.

  Sunt sigur ca blogul in ebraica este scris corect; mai ramane sa rezolvati problemele gramaticale ale blogurilor in romana.

  Mult succes si ramane sa ne vedem la o bere! 🙂

 4. Sorin Tudor

  @ Adrian,

  Sunt si cazuri in care dovedesc ca nu m-am schimbat si prefer telefonul. 😉

 5. Semantic

  Sorin,
  si zici ca berea fu cuser? 🙂

 6. Dle Tudor,
  Mai bine sa am greseli gramaticale in limba romana dar, sufletul meu a fost si va ramane dedicat poporului roman si tarii. Ceea ce ma desparte de alti demnitari care poate nu scriu cu greseli gramaticale dar nu au facut si nu vor face nimic pentru acest popor. Ideea lor este sa ajunga in Parlament si sa faca bani din functia lor.

 7. romanugetbeget

  Cam tarziu am dat de acest blog, dar Sorin a fost cam “dur” in privintza lui Nati. Iar Nati sa afle ca mai degraba sa se increada in cei ca Sorin decat in cei care-l lingusesc. Dar cred ca stie fara sa-i mai amintesc eu. Sper ca nu este prea tarzie remarca mea.

Adaugă comentariu