Cum ar fi fost daca?

Ma tot intreb de fiecare data cand calatoresc “prin tara”. Cand trec pe langa sate atat de mici incat nici macar nu ai timp sa le retii numele. Sau prin orase cu strazi desfundate si cladiri cenusii, parca “plantate” acolo de regizorul unui film apocaliptic.

Cum ar fi foat daca m-as fi nascut in acest loc? Cine as fi fost acum?

Ma intreb mereu privind copii ce, facandu-si de lucru in timp ce mana vaca la pascut, isi leaga privirea de soseaua care, pentru ei, este o simpla dara de asfalt. Ma intreb ce s-ar fi intamplat cu mine daca m-as fi nascut intr-unul din blocurile de carton ingramadind sute de gasoniere pentru sintagma “confort III” este singura poleiala de civilizatie.

Ma intreb toate aceste lucruri si multe altele. Si, de fiecare data, ma cutremura acelasi gand: “Nu as fi putut merge la scoala!” Iar fara scoala, cine as fi fost? Ce sanse as mai fi avut in viata?

Iar imaginile unei vieti petrecute intr-o cutie de carton pe care o numesc “acasa”, ale unui camp de care, an dupa an, imi sprijin privirea si ale unei fasii din asfalt care vine si duce niciunde incep sa mi se deruleze in minte.

Fa o fapta buna: doneaza pe www.sustineunicef.ro si ajuta un copil sa mearga la scoala!

Recomandări

Adaugă comentariu