Cu Dumnezeu prin blogosfera

Acum ceva vreme, scriam despre domeniul dumnezeu.ro. Iar ieri pomeneam de blogul preotului Dorin.

Ei bine, insemnarea aceasta se refera la un fenomen care prinde contur sub ochii nostri: blogosfera ortodoxa.

Este cumva prea mult spus “fenomen”? Judecati si voi:

 • Marturisire a Ortodoxiei (link);
 • Ortodox la zi (link);
 • Sfantul Ioan Gura de Aur (link);
 • Razboi intru Cuvant (link);
 • Biserica “secreta” (link);
 • Liturgica romaneasca (link);
 • Despre Taina Casatoriei (link);
 • Blogul lui Cristi Serban (link);
 • Blog Gigel Chiazna (link).

Din spatiul virtual al cuvintelor, mesagerii politicii si mesagerii credintei nu puteau sa lipseasca. Fie si pentru faptul ca ambele categorii traiesc prin Cuvant, chiar daca ii acorda semnificatii diferite.

In cele din urma, atat “blogosfera ortodoxa”, cat si “blogosfera politica” sunt demersuri necesare. Ramane de vazut daca vor reusi sa convinga.

Recomandări

10 comentarii

 1. Aţi putea scrie cu mai multă însufleţire, d-le Sorin Tudor. Asta, pentru ca să vă putem comenta. Şi ceva mai extins. Trebuie să aveţi cel puţin 20 de gânduri-idee la articol, ca să iasă în jur de 500-600 de semne. Străduiţi-vă mai mult!

  Orice început are un sfârşit.

 2. Sorin Tudor

  Nu numarul ideilor si al cuvintelor este ceea ce conteaza. Ci adancimea talcurilor nascute in sufletele celor citesc; ideile sunt facute pentru a fi puse la indoiala, iar cuvintele pentru a exprima doar ceea ce vor.

 3. Atunci ne îndoim de tot ceea ce spuneţi şi considerăm că scrieţi mult prea prost pentru a continua acest blog.

  Părerea noastră. Vă puteţi îndoi de ea şi o puteţi crede o manipulare la colţ de stradă.

 4. Sorin Tudor

  Parerea noastra: daca din scurtul nostru “dialog” atat ati reusit sa intelegeti, va rugam – cu piosenie!- nu ne mai cititi!

 5. @Pr. Dorin

  Acest post este doar o constatare a ceea ce se intampla pe online…De ce o luati ca pe o agresiune ? De ce dati dvs. lectii despre cum se scrie ?

  Citindu-va blogul am vazut ca agresivitatea este o stare naturala a scrisului dvs. Insa, nu trebuie sa uitati ca sunteti un preot si nu un inchizitor.
  Dialogurile se fac de pe pozitii de egalitate si nu ca de la un superior (asa cum va considerati), la un om pacatos si netrebnic (asa cum ne considerati).

  Ar trebui sa fiti mai tolerant cu gresalele noastre (atunci cand le facem, nu ca acum…), pentru ca asa ii sade bine unui preot…

 6. LOL, cred ca le-ar trebui categorie speciala in trafic.ro 🙂

 7. Piticule ai fost tare la faza asta, cum sa le faca categorie speciala, da cei ei nu au fata de cele existente?

 8. pai mai puteti pune un blog in lista: http://sceptik.wordpress.com . 🙂

 9. Din spirit de acurateţe istorică ar fi bine să ştiţi că bloguri ortodoxe există din 2004 iar altele de la începutul lui 2005. Adicătălea vreo doi ani înainte de Apropo de subiectul zilei din 6 oct. 2006.
  Timp în care au făcut trafic serios.
  Nu le-ati observat, nu’s pe WordPress, pentru că acesta era pitic în 2004, începuse în 2003 şi se uita cu ochii mari la Blogspot care atunci era cumpărat de Google.

  “Fenomenul” nici nu este mult spus, nici nu este nou, dar va părea mereu nou în ochii celor neavizaţi. Nu e superbă ortodoxia, atât de veche, dar surprinzător de nouă mereu? 😉

  Pe de altă parte, pr Dorin putea să fie mai moderat, chiar dacă postarea este ironică şi scrisă dintr-un spirit de autosuficienţă.

  Dar are dreptate, ideile nu sunt făcute pentru a fi puse la îndoială, cuvântul însuşi vine din grecescul eidos care e complex şi greu dar foare departe de confuzi postmodenistă cu părere. Părerile sunt destinate îndoielii.

 10. […] Cu aproape un an si jumatate in urma vorbeam despre o blogosfera ortodoxa. Oare care mai este stadiul sau de […]

Adaugă comentariu