Ce mai piratam azi?

Mygazines.com – una dintre cele mai recente si mai controversate comunitati online – are telefon de Romania.

De ce controversata? Pentru ca pe Mygazines.com utlizatorii pot (scana si) incarca publicatii intregi pentru a le face astfel disponibile gratuit. Fapt care, pe de o parte, arata ca pe proprietarii site-ului nici in mouse nu ii doare de copyright, iar, pe de alta parte, da dreptate haiducilor care spun ca media traditionala va avea din ce in ce mai multe batai de cap.

Cum Mygazines.com nu este singura comunitate de acest gen, trecem rapid la punctul urmator:

Cum adica Mygazines.com are telefon de Romania? Simplu: uitandu-ne pe Who.is aflam ca proprietarul (vai, ce nume imaginativ!!!) declara ca are sediul in insulele Anguilla unde, sa vezi minune, are telefon cu numar de Romania!

Doamnelor, domnilor, suntem din nou celebri! Nu va simtiti cuprinsi de mandrie patriotica?

Recomandări

3 comentarii

 1. Poate la telefonul ala raspunde baiatul care a luat credit cu buletinul lui Robert De Niro din Iasi, parcela 3 parca.

 2. Un fel de Robin Hoozi ai netului, foarte bine fac. 🙂

 3. Silviu

  Nu vreau sa para ca ii apar, insa numarul de telefon e complet irelevant. Oricine isi poate lua un numar de telefon cu (aproape) orice prefix din lume, care sa fie redirectat prin VoIP in cu totul alta parte a lumii – vezi nu mai departe de SkypeIn (nu stiu daca pot pune link aici dar e usor de gasit pe skype.com). Evident, rostul alegerii unui astfel de nr. de telefon (de ex. eu mi-am luat si unul de State) este in primul rand ca sa poti fi usor contactat din tara respectiva, la pret de convorbire locala, insa bineinteles ca unii pot face asta si pentru a isi ascunde adevarata locatie.
  Nu doar Skype face asta – exista si mai vechile servicii de fax-to-mail (acum nu prea folosite, e drept) in care la fel, puteai alege un nr. de fax de la orice operator din lume.
  Si ca sa fie treaba dusa pana la capat, au aparut unii care implementeaza un virtual office complet: vrei sa ai un “birou” in Londra? Platesti o suma lunara, primesti un nr de tel, fax, PO Box, mail forwarding de la un provider local samd samd – inclusiv posta clasica este forwardata pe o adresa pe care o tii confidentiala la ei, iar in rest nu ai nevoie decat de net ca lumea si stai cu castile pe urechi preluand call-uri dintr-o garsoniera de prin Ferentari!
  It’s easy to be a mobster these days…

Adaugă comentariu