Blogger roman amenintat cu moartea

Bogdan Gavrila, coordonatorul blogului campaniei „Mergi la Vot pe 19 mai” initiate de Centrul de Resurse pentru Societatea Civila (CRSC), a primit amenintari cu moartea in urma publicarii unor articole despre un presupus interviu cu Nicolae Ceausescu.

Site-ul oficial al campaniei a fost asaltat in ultimele zile de comentariile utilizatorilor – in acest moment blogul este pe primul loc loc in Trafic.ro, in sectiunea ONG. Amenintarile cu moartea la adresa lui Bogdan au inceput sa soseasca de pe 13 mai, iar numarul lor a crescut. In paralel, au fost primite mesaje SMS de pe numere de telefon ascunse.

CRSC isi exprima ingrijorarea asupra acestor tipuri de comportamente aparute in cadrul campaniei electorale pentru referendumul din 19 mai 2007: “Democratia garanteaza libertatea de exprimare a indivizilor, iar exercitarea votului este este un drept constitutional. Dorim sa precizam ca actiunile programate in campania “Mergi la vot pe 19 mai” vor continua conform programului stabilit de CRSC”.

“Mergi la vot pe 19 mai” este un exercitiu democratic al societatii civile, avand ca scop cresterea gradului de implicare al cetatenilor romani tineri cu drept de vot, fiind o campanie de responsabilizare si constientizare a acestora.

Recomandări

3 comentarii

 1. Am scris si eu despre asta, chiar si in engleza, e periculos ce se intampla

 2. haller

  Cer sfat
  Dacă cineva te ameninţă prin internet şi afliii IPul lui atunci poţi să-l dai în judecată sau nu există lege despre amenintare pe net
  mersi

 3. IP-ul si numai el nu prea te poate ajuta cat ar trebui. Trebuie sa refaci traseul intreg si sa il poti dovedi. Atunci poti avea dovada ca s-a facut de la calculator X amenintarea. Apoi trebuie vazut si ce OM a facut chestia aia pe acel calculator. Asta daca ajungi in faza asta.

  In general o asemenea detectare este mai mult la indemana unor foarte buni profesionisti si/sau a unor servicii secrete.

Adaugă comentariu