Blog: Mugur Ciuvica

Incepand de astazi, Grupul de Investigatii Politice – presedinte Mugur Ciuvica – are blog.

Prima insemnare poarta un titlu simplu:

Familia Basescu aplica reteta lui Puiu Popoviciu.

Si un scurt fragment:

GIP publică documente care demonstrează că familia Băsescu aplică în Constanţa reţeta pe care Puiu Popoviciu a folosit-o în Băneasa.

În decembrie 2006, firma familiei Băsescu, Global Business & Investments a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu o instituţie de stat, Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Constanţa. Global Business & Investments este deţinută şi administrată de copiii şi apropiaţii lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Restul il puteti citi pe blog. 😉

Recomandări

144 comentarii

 1. stefan din israel

  eu doresc sa ma autodenunt fiindca am dus-o pe sotia mea la vot .Am mers cu trenul o ora numai sa putem vota .Dar ce vad ca se intimpla in tara este deja prea mult.Am trait in romania sub regimul ceausescu dar dupa cum vad astazi este mai rau.sper totusi in luciditatea CCR ca ei vor valida referendumul.Sa-mi spuneti cum se face autodenuntul poate trimit un procuror si la mine in israel macar ar face o excursie.
  lucaci stefan beer-sheva israel tl 09728779330228/

 2. Bureanu si ceilalti basisti rag degeaba, deoarece, chiar
  art. 2, alin. (1), lit. c) din Legea nr 370/ 2004, la care a apelat BASE’, ESTE TOTAL GRESIT !!!

  Contrar parerii lui BASE’, sansa cea mai mare, ca referedumul sa fie validat de Curtea Constitutionala este data numai de situatia in care judecatorii vor stabili numarul alegatorilor din listele electorale permanente, in conformitate cu prevederile art. 2 alin. (1) litera c), din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei (republicata in Monitorul Oficial nr. 650 din 12 septembrie 2011), intr-o interpretare corecta.

  Daca se interpreteaza mot a mot textul acestor prevederi, se ajunge la concluzia logica ca listele electorale permanente cuprind cetateni romani (de pretutindeni) cu varsta numai de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor.

  Iata textul din lege:
  Art.2
  (1) In sensul prezentei legi, termenii de mai jos au urmatoarele semnificatii:

  c) liste electorale permanente – listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv;

  Conform Constitutiei “CETATENII au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv” ( Art. 36 alin. (1)). Ori din textul legii reese ca dintre acesti cetateni cu drept de vot, stabiliti de Constitutie, listele permanente vor cuprinde numai cetateni romani cu drept de vot in varsta, doar, de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor.

  Ca interpretarea Presedintelui Traian Basescu, cum ca listele ar trebui sa cuprinda toti cetatenii romani cu drept de vot de pretutindeni, sa fie adevarata, la art. 2 alin (1) litera c) ar trebui sa se regaseasca urmatorul text:

  Art.2
  (1) In sensul prezentei legi, termenii de mai jos au urmatoarele semnificatii:
  c) “listele electorale permanente – listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot”.

  Daca Traian Basescu ar fi fost in tabara celor peste 7.400.000 de cetateni care au votat DA … ar fi sustinut ceea ce eu sustin mai sus !!!

  TEXTUL DIN LEGE, LA CARE M – AM REFERIT, E TOTAL GRESIT !!!

 3. Valentin Fleancu

  Domnule Mugur,

  Sa nu mai gandim ce se putea face ci ce MAI putem face ! Nu -mai putem lasa pe nemernicul asta in fruntea tarii !
  Singurul lucru care se mai poate face este sansa care o are Parlamentul : “dupa ce ia act de decizia curtii,ALEGE CALEA DE URMAT : turul 2 al referendumului !
  Care e motivatia ?
  Simplu:referendumul a fost organizat cu liste neactualizate,lucru confirmat de Curtea constitutionala in momentul amanari deciziei !
  (aicise poate da fara probleme vina pe guvern chiar daca e al USL-ului , nu-i vina parlamentului ).

  Insasi curtea a cerut date reactualizate demonstrand prin aceasta faptul ca scrutinul nu a fost in regula.Aceasta situatie obliga Parlamentul sa reia scrutinul.
  Curtea a judecat dar a facutot-o dupa niste date false.Asa ca nu mai conteaza decizia acesteia atata timp cat datele au fost false si in acest caz Parlamentul este obligat sa organizeze turul 2 care odata
  facut pe liste corecte,ii va da posibilitatea curtii sa judece pe date reale!
  Multumesc pentru atentie !
  V.Fleancu

 4. santinela

  Domnule Ciuvica va rog sa comentati intr-o emisiune televizata posibilitatea ca o data cu acel Congres PPE ce va “avea” loc la Bucuresti,noi romanii sa le demonstram lui Barosso,Merkel,”Gitestein” ala cit este de iubit Basescu.Adica sa fie in strada 100-200 de mii de oameni cu pancarde,strigaturi,rosii,oua si tot tacimul.Daca se va discuta acest aspect in spatiul public nu cred ca astia risca organizarea unui asemenea congres aici la noi.
  V-am scris dumneavoastra fiindca sinteti singurul care aveti curaj sa o faceti si sa ridicati o astfel de problema. Daca USL-ul nu este in stare sa organizeze o astfel de manifestatie sa se duca si sa ne lase.

 5. wep

  DESFINTAREA GARZII NATIONALE DE MEDIU. Prin dezorganizarea actuala a Garzii Nationale de Mediu s-a avut in vedere decat schimbarea politica a Primilor Comisari de la comisariatele judetene si a Comisarilor Regionali de la comisariatele regionale. Nesimtirea actualei puteri a mers atat de departe, incat au reusit sa-l depaseasca si pe MOP, alt impostor trecut pe la garda de mediu, pana si numele acelui ratat era predestinat dezastrului(MOP-Marius Octavian Popa, fost Comisar General). Actualul “sfrejit” din fruntea Garzii Nationale de Mediu, un cetatean oarecare, un executant a orice i se spune, un pupa tot ce se poate pupa si mai mult nu…unu care nu are nici-o legatura cu Garda Nationala de Mediu, ce putea sa faca, decat sa o desfinteze. Niciodata nu am crezut ca cineva isi va permite sa recentralizeze activitatea unei institutii, doar pentru faptul ca nu a fost capabil sa schimbe cativa sefi ai comisariateor regionale si judetene. Acest om, avand si sustinerea ministrului de resort, are tupeul sa ne vorbeasca despre cate economii va face el. Se economiseste pe dracu ceva, nu se economiseste nimic. Economiile nu acopera nici reânmatricularea parcului auto al GNM, nu mai vorbesc de schimbarea stampilelor, firmelor de pe sediile institutiilor, etc…. Sa ne fie clar, desfintarea comisariatelor regionale s-a facut pentru ca puterea nou instalata in Romania sa poata da afara comisarii regionali si prim comisarii de la judete. Punct cu minciunile nesimtite. Sunt exact ca cei pe care i-au schimbat, iar daca ma gandesc , chiar mai nesimtiti si mai prosti. Regret pentru toata viata ca am putut vota la ultimele alegeri si la referendum asemenea lichele. Ca am putut sustine gunoaiele din USL, gunoaie care put mult mai rau decat cele ale lui Boc. Imi cer iertare Presedintelui Basescu pentru cei opt ani in care l-am injurat. Jur ca in viata mea nu voi mai vota mizerabila gasca USL( vorba lui Boc, Uniunea Socialista, dar cu o corectura esentiala UNIUNEA SOCIALISTA A LABAGIILOR IMPOTENTI).
  ROMANI URMATI-MI EXEMPLU, NU MAI MERGETI LA VOT, IAR DACA O FACETI TREBUIE SA STITI CA NU ESTE NICI-O DEOSEBIRE INTRE PDL SI USL, SUNT ACELEASI GUNOAIE CU ALTA DENUMIRE! Unde este Uniunea Europeana?? Unde este UE, uniune ce a impus Romaniei organizarea institutiilor publice pe regionale, asa cum era pana nu de mult organizata si garda de mediu. Zilele acestea a fost organizata pe cerintele UE protectia consumatorului, comisariatele judetene pierzandu-si personalitatea juridica, personalitate juridica atribuita structurilor nou infintate, respectiv Comisariatelor Regionale. Romania mai are prim ministru? Sau postul acesta este ocupat de catre un cetatean rupt total de realitate. Cand ai fost corect “Dotore”, cand ai semnat desfintarea comisariatelor regionale la garda de mediu sau cand ai semnat infintatrea comisariatelor regionale la protectia consumatorului. Dotore, Dotore cata dreptate avea Base. Dar cine stie poate ai vre-o scuza, poate esti ocupat cu lectura prin vre-o biblioteca,…pentru “doctorat”…

 6. costandoiu

  Dl.Ciuvica

  va privesc azi 03.11.2012 la Antena 3 si aplaud initiativa dvs. referitor la ANI.
  Sa va spun si de ce:
  in anul 2008 sotia mea bugetar la o universitate de stat si alti 12 colegi sunt amendati de ANI ca au depus tarziu declaratiile de avere…ei de fapt nici nu stiau ca sunt obligati sa depuna declaratii, nefiind functionari publici ca sa fie NUMITI pe functii, ei au dat concurs pe post. Au fost informati mai tarziu ca venise la consilierul juridic al universitatii o adresa de la ministerul educatiei prin care se facea refererire la toate functiile de conducere si control. In sfarsit, au primit AMENDA 300 lei pentru aceasta FAPTA GRAVAAA.
  Au contestat in instanta aceste amenzi si instanta judecatoreasca le-a anulat amenzile si atunci ANI a facut recurs, dar instanta le-a respins recursul.
  De atunci in fiecare an le verifica averile, pur si simplu ii hartuisc an de an…din ce motiv crede-ti? au ramas in baza lor de date ca “delicventi” si TREBUIE verificati an de an…este strigator la cer dl.Ciuvica.
  Acesta este motivul pentru care va multumesc pentru initiativa dvs. referitor la ANI.
  Cu alesa consideratie,
  Costandoiu Gheorghe

 7. Prietene nu coborati la mojiciile cetateanului demis Basescu.E clar ca azi 05.12.2012 acesta prin discursul sau pentru cei avizati nu a facut alceva decat sa ne confirme faptul ca a fost element sub acoperire.Discursul lui BASESCU te rog sa-l analizezi pentru a intelege si cetatenii de rand cuvintele spuse in ghilemele de la tribuna prezedentiala.Nu doresc ca Seculici ,Falca sau Mos Pintea, sa ne explice noua ce a vrut sa spuna sefu.In rest de bine ca toti suntem o tara de oameni care uitam repede si vociferam doar cand ne este foame.Semneaza :3926.

 8. ionica oltean

  D-le Mugur Ciuvica,nu inteleg de ce sunteti indulgent cu coabitarii,avand in vedere pactul de coabitare care la pus pe Basescu presedinte la USL,mazilirea D-nei Pivniceru,renuntarea PNL-ului la ministerul justitiei,la dorinta lui POANTA,numirea procurorilor care inlocuiesc vechii securisti,Antonescu nu are nici un cuvant in USL ,daca e criticat Poanta ameninta cu ruperea USL-ului,ba chiar cere excluderea membrilor liberali,toate deciziile sunt luate de Poanta pe placul lui base,Antonescu este pus in fata faptului implinit.Va rog intrebatii pe sustinatorii exploatarii gazelor de sist daca au habar cata apa se consuma,ce face populatia care ramane fara apa,compania exploatatoare va vinde gazele la jumatate din pretul pietei?ce ascunde contractul de concesiune,nu numai explorarea ci exploatarea,iarasi vom fi pusi in fata faptului implinit,statu va pierde enorm la tribunalul international,cazul Bechtel.

 9. >TRAIAN TANASA

  VA ROG CITITI SI LUATI LEGATURA CU MINE

  Domnule Mugur Ciuvica,
  V-am trimis un e-mail si nu inteleg de ce nu mi-ati citit materialul. Daca l-ati fi citit sigur mi-ati fi dat telefon sa lamurim mai bine problemele ridicate.

  Cu toate influientele lui Barroso si ale altora cvorumul la referendum s-a realizat cu “varf si indesat”.

  Cei 6 judecatori ai CCR au savarsit ilegalitati mult mai mari, decat neregulile puse in evidenta de Senatorul Ioan Ghise:
  1) Cu intentie sau dun necunoasterea limbii romane si aprevederilor constitutionale, judecatorii Curtii Constitutionale au aplicat gresit prevederile care au stat la baza motivarii si luarii Hotararii Nr.6 din 21 august 2012, a Curtii Constitutionale a Romaniei.
  Pevederile art.2 alin (1), lit.c) din Legea 370/2004 reactualizata, stabilesc in mod imperativ, fara o alta posibilitate de interpretare, ca din numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot (de pretutindeni), se trec in listele electorale permanente numai cetatenii romani CU VARSTA DE NUMAI 18 ANI, (de pretutindeni).
  Listele electorale permanente continand numai electorii cu varsta de numai 18 ani, cvorumul de prezenta la referendum a fost cealizat cu varf si indesat. A fost realizat intr-o proportie mai mare de 100%. Cati romani cu varsta de numai 18 ani (cetateni romani) sunt in toata lumea???

  Probabil ca legiuitorul, dorind sa clasifice listele electorale pe diferite categorii, din motive organizatorice, a limitat cvorumul numai la cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani, poate,chiar, din greseala. Dar aceasta greseala este in favoarea celor 7,4 milioane de electori, pana la modificarea legii gresite.
  Din hotarare rezulta, insa, ca judecatorii,in mod eronat, sustin, ideea raspandita de Traian Basescu, si anume, ca in listele electorale permanente ar trebui trecuti toti cetatenii romani cu drept de vot de pretutindeni.
  2) ……………………………………………………………..
  3) ………………………………………………………………
  CETATENII ROMANI TREBUIE SA AFLE CUM AU FOST FRAUDATI LA REFERENDUM!!!
  Eu am facut un denunt la Parchetul de pe langa I.C.C.J. la care PARCHETUL i-mi solicita anumite date, care dupa mine sunt cuprinse in DENUNTUL MEU. M-am blocat la aceasta faza. Caut un avocat (fara retribuire).
  Am facut intre timp si o PETITIE catre Parlamentul Romaniei.
  Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Electorii trebuie sa afle cum au fost pacaliti.
  Prevederi legale:
  Art. 36(“Dreptul de vot”), alin. (1)si (2) din Constitutie DISPUNE:
  “(1) Cetăţenii au drept de vot DE LA vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.
  (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.”
  Art. 2, alin.(1), lit.c) din Legea 370/2004 (ref. la alegerea presedintelui) prevede:
  “(1) In sensul prezentei legi, termenii de mai jos au urmatoarele semnificatii:
  c) liste electorale permanente – listele cuprinzand cetatenii romani CU DREPT DE VOT
  CARE AU IMPLINIT varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv”.

  P.S. 1) Am depus la Parlament o PETITIE pe 02.06.2013. 2)Am facut un DENUNT, catre Parchetul de pe langa Inalta Curtie de Casatie si Justitie pe data de 16.11.2013 (am primit raspuns sa mai trimit anumite date, care, eu cred ca se regasesc in DENUNT). In ca di 20.08.2013, am atentionat CCR-ul si media, asupra definitiei listelor electorale permanente, pe care lumea o interpreta, ca si Basescu, in mod eronat. Da ce n-am facut!!! Rezultate IOC!!! Va rog sa luati legatura cu mine sa lamurim problemele si poate ma ajutati, daca se poate!!!

 10. >TRAIAN TANASA

  Domnule Mugur Cuvica, va rog mult sa cititi cu atentie cele de mai jos. E FOARTE IMPORTANT (dupa mine):

  Cvorumul la referendum s-a realizat cu “varf si indesat” cu toate influientele lui Barroso si a ltora.

  Cei 6 judecatori ai CCR au savarsit ilegalitati mult mai mari, decat neregulile puse in evidenta de Senatorul Ioan Ghise:
  1) Cu intentie sau dun necunoasterea limbii romane si aprevederilor constitutionale, judecatorii Curtii Constitutionale au aplicat gresit prevederile care au stat la baza motivarii si luarii Hotararii Nr.6 din 21 august 2012, a Curtii Constitutionale a Romaniei.
  Pevederile art.2 alin (1), lit.c) din Legea 370/2004 reactualizata, stabilesc in mod imperativ, fara o alta posibilitate de interpretare, ca din numarul total al cetatenilor romani cu drept de vot (de pretutindeni), se trec in listele electorale permanente numai cetatenii romani CU VARSTA DE NUMAI 18 ANI, (de pretutindeni).
  Listele electorale permanente continand numai electorii cu varsta de numai 18 ani, cvorumul de prezenta la referendum a fost cealizat cu varf si indesat. A fost realizat intr-o proportie mai mare de 100%. Cati romani cu varsta de numai 18 ani (cetateni romani) sunt in toata lumea???

  Probabil ca legiuitorul, dorind sa clasifice listele electorale pe diferite categorii, din motive organizatorice, a limitat cvorumul numai la cetatenii romani cu varsta de numai 18 ani, poate,chiar, din greseala. Dar aceasta greseala este in favoarea celor 7,4 milioane de electori, pana la modificarea legii gresite.
  Din hotarare rezulta, insa, ca judecatorii,in mod eronat, sustin, ideea raspandita de Traian Basescu, si anume, ca in listele electorale permanente ar trebui trecuti toti cetatenii romani cu drept de vot de pretutindeni.
  2) ……………………………………………………………..
  3) ………………………………………………………………
  CETATENII ROMANI TREBUIE SA AFLE CUM AU FOST FRAUDATI LA REFERENDUM!!!
  Eu am facut un denunt la Parchetul de pe langa I.C.C.J. la care PARCHETUL i-mi solicita anumite date, care dupa mine sunt cuprinse in DENUNTUL MEU. M-am blocat la aceasta faza. Caut un avocat (fara retribuire).
  Am facut intre timp si o PETITIE catre Parlamentul Romaniei.
  Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Electorii trebuie sa afle cum au fost pacaliti.
  Prevederi legale:
  Art. 36(“Dreptul de vot”), alin. (1)si (2) din Constitutie DISPUNE:
  “(1) Cetăţenii au drept de vot DE LA vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.
  (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.”
  Art. 2, alin.(1), lit.c) din Legea 370/2004 (ref. la alegerea presedintelui) prevede:
  “(1) In sensul prezentei legi, termenii de mai jos au urmatoarele semnificatii:
  c) liste electorale permanente – listele cuprinzand cetatenii romani CU DREPT DE VOT
  CARE AU IMPLINIT varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv”.

Adaugă comentariu