Biletele in bataia Vantului

Se citeste urmatorul biletel semnat de Tariceanu:

Draga Traian, iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. Daca ai ocazia, sa vorbesti la Parchet despre subiect?

Apoi se citeste presa.


“Biletul otravit a iesit la iveala. Autorul lui, premierul Tariceanu, s-a compromis. Demisia e obligatorie.”, descifreaza Evenimentul zilei, in timp ce Ioana Lupea ne spune ca “daca intamplarea va ramane fara consecinte politice sau legale, increderea cetateanului in statul de drept va fi spulberata”. Extrem de interesant de vreme ce exista macar un singur cetatean care crede ca “increderea cetateanului in statul de drept” inca nu a fost spulberata.
De partea cealalta, Gandul – care, dupa slogan, “nu gandeste pentru tine”- isi da seama ca “presedintele-jucator a jucat aseara scena biletului”, in timp ce Cristian Tudor Popescu pare manat de necesitati mult mai pamantene: “Nu l-am banuit vreodata pe Traian Basescu de sinceritate altfel decat jucata sau interesata. Stiam de asemenea cat sange rece are cand e sa blufeze, sa mearga la cacealma. E prima data insa cand Traian Basescu (nu spun presedintele Romaniei, ca sa nu jignesc functia) se comporta ca un prost.”
In rest, in afara de vagi amuzamente coloristice (“continutul biletului de corespondenta privata, de culoare galbena”, descrie Romania libera, in timp ce Cotidianul ne spune clar: “Basescu i-a aratat lui Tariceanu cartonasul roz”), cred ca Ion Cristoiu semnaleaza un fapt de bun simt: “scopul presedintelui e lichidarea PNL in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European. Sau, mai degraba, a PNL-ului condus de Calin Popescu Tariceanu”.

In acest moment se adauga urmatoarea stire:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul BID. (…)Pe 10 ianuarie, dosarul BID a revenit pe masa judecatorilor Sectorului 1, iar aparătorii omului de afaceri au invocat mai multe presupuse nereguli.

Concluzia? Adevaratul castigator al razboiului dintre Palate va fi, din nou, S.O.V. Pentru ca nimeni -dar absolut nimeni!- nu ar trebui sa subestimeze puterea parghiilor pe care S.O.V. le are la indemana in influentarea deciziilor colective. Si cat de nepregatita este opinia publica pentru bataia vantului.

Recomandări

2 comentarii

  1. Oare ce se va intampla daca Tariceanu va supravietui?
    El a spus ca nu are de gand sa-si dea demisia…

    🙂

  2. […] media anuala a independentei in varianta SOV … Ma refer la independenta presei, fireste. Biletele in bataia Vantului, scriam, la inceputul lui 2007, pornind de la acesta stire. Iar afirmatiile de atunci raman […]

Adaugă comentariu