Antonescu vs. Basescu

Crin Antonescu a spus ieri cateva lucruri de bun-simt:

Domnul Traian Băsescu trebuie să facă o diferenţiere între instituţia prezidenţială şi persoana sa. De fapt, domnul Băsescu trebuie să răspundă punctual la câteva întrebări pe care i le pun ziariştii. De exemplu să spună de unde are un milion de euro ca să cumpere o casă fiica sa, ţinând cont că este tânără şi cu ani puţini de activitate profesională în spate. Trebuie să dea un răspuns punctual. Nimic mai mult. Ei bine, ce face domnul Băsescu? Face trimitere la moguli. La orice întrebare, el vede mâna neagră a mogulilor. Prin acest comportament, domnul Băsescu desfiinţează practic meseria de ziarist, pentru că sugerează că orice întrebare, orice anchetă face un ziarist sunt făcute la comandă. Or, eu nu cred că este aşa ceva. Sunt foarte mulţi ziarişti oneşti care nu fac altceva decât să încerce să informeze opinia publică. (…)Avem, de asemenea, un preşedinte care nu a avut tăria sau bunul-simţ să se delimiteze de tonul şi de conţinutul unor afirmaţii pe care fratele său le făcuse, mergând până la ameninţarea voalată cu moartea la adresa cuiva. (…)Până anul trecut, dl Băsescu avea drept adversar pe cei 322. Acum, vreo 200 dintre ei îi sunt aliaţi. Şi pentru că domnului preşedinte îi trebuie adversari, i-a găsit în persoana mogulilor şi a ziariştilor. (Sursa: Cotidianul)

Si, cu toate acestea, vocea sa inca nu pare a avea rezonanta. Voi ce credeti?

Recomandări

3 comentarii

 1. Asta e doar de ochii lumii???!!!!!!

 2. Cristi

  Intr-adevar, nu are rezonanta. Deocmadata pe agenda sint alte lucruri mai importante (Moldova) sau mai zgomotoase (“justitia la treaba” – o ‘conferinta’ prelungita, care va continua pana in toamna; o strategie buna, Basescu nici nu trebuie sa spuna prea multe in campanie). Plus ca nu prea are secunzi – ori n-au mancat de doua saptamani, ori inca nu s-au asezat lucrurile in partid dupa alegeri.

 3. Desi era dat, acum ceva timp, ca solutia minune pentru contracararea lui Basescu, vad ca din ce in ce mai multe voci se strang pentru “actorasul Radu”. Insa dupa cum spuneam si alta data nici unul din astia doi nu imi spun prea multe:
  Crin – pare un copil pierdut de parinti
  Raducu – pare un sarpe, care acum s-a culcusit la sanul nostru! 🙁
  Sau poate vad eu realitatea deformat, din cauza “ochelarilor murdari”?

Adaugă comentariu