Am invins?

Dupa o scurta perioada de absenta (timpul este, uneori, prea putin generos), revin cu editorialul din Evenimentul Zilei:

Pe 18 decembrie, în timp ce Ion Iliescu nota pe blogul personal că „se împlinesc 19 ani de când la Timişoara s-a strigat pentru prima oara «Libertate!»”, larga coaliţie a forţelor politice provenite din vechiul FSN îşi făcea cunoscute propunerile pentru funcţiile de miniştri.

Nu ştiu care este ironie mai mare: aceea că, la 19 ani de la decembrie 1989, Ion Iliescu vorbeşte despre libertatea strigată pe străzile Timişoarei sau că lăstarii fostului FSN au demonstrat că “vor fi iară ce au fost şi mai mult decât atât”? în cele din urmă, nici nu contează: pentru un neam cu o fire prea ades schimbătoare, ironia istoriei poate fi una dintre puţinele dovezi de consecvenţă.

Continuarea aici.

Recomandări

2 comentarii

  1. ne-au invins. deocamdata…

  2. Buna ziua.’Noi’ am murit in 1989.Ei au cazut in picioare.Acum s-au refacut.Sunt puternici si de neclintit.Nimic nu-i mai da jos.Vor veni alte alegeri.Iar vor face aliante convenabile lor.Noi votam degeaba.Nu avem ce face.Nu avem ce schimba.Poate mor sefii,dar vin ‘copiii’ indoctrinati.Nu cred ca mai e viitor.Ei erau fericiti.Desfaceau sampania.Tara era si este in plina criza.Ei beau satisfacuti.Si-au batut joc de electorat mai rau decat acum 4 ani.Pe ei nu-i afecteaza nimic,nici macar aceasta criza.Au resurse.Se descurca.

Adaugă comentariu